Diakonie a pomoc lidem zasaženým válkou na Ukrajině

Z Ukrajiny jsme přivezli osiřelé děti, rodiny, nemocné a také 47 handicapovaných seniorů. Takové lidi nelze ubytovat kdekoli. Vyžadují speciální podmínky a ubytování jim hradíme. Postupně je sice přesouváme do levnějších, vyhovujících variant, ale není to lehké a stávající ubytování musíme uhradit.

“První fakturu ve výši 195 000 už jsme, díky Bohu, zaplatili, druhou a třetí ve výši 141 000 a 112 000 Kč už jste nám pomohli uhradit a dalších 90 000 Kč potřebujeme zaplatit do 5. 6. Jinými slovy, jakýkoli příspěvek velmi pomůže,” vyjadřuje aktuální situaci Ivo Sysala, ředitel Diakonie Apoštolské církve.

Prosíme pomozte i vy: Měsíční náklady na ubytování osob, které jsme přivezli z Ukrajiny jsou cca 600 000 Kč. Jsou to senioři, lidé s handicapem a sirotci. Podpořte nás jakoukoli částkou nebo pravidelným příspěvkem:

Transparentní účet Diakonie Apoštolské církve:  2702182899 / 2010 (FIO banka)

IBAN: CZ93 2010 0000 0027 0218 2899

SWIFT : FIOBCZPPXXX

Od prvního dne sledujeme děsivý vývoj situace na Ukrajině a pomáháme:

Diakonie Apoštolské církve pracuje s uprchlíky na českém území a v tuto chvíli eviduje a koordinuje přepravu lidí a páruje ji s ubytovacími možnostmi v rámci sborů a jednotlivců z Apoštolské církve.

Zaměřujeme se zejména na děti, sirotky, osoby s handicapem, seniory, ale i celé rodiny.

Pokud máte vozidlo, které může přepravovat uprchlíky nebo jakoukoli ubytovací kapacitu (dočasné, dlouhodobější, pro potenciálně i velmi akutní případy, ve větším i malém počtu), prosíme, kontaktujte svého pastora nebo přímo naši koordinátorku Zuzanu Kostelníkovou na tel. 734 167 512.

Náš partner Nadační fond Nehemia pracuje spolu se svými partnery na Ukrajině pomáhá přímo na ukrajinském území, vyhlásil finanční a humanitární sbírku, jejíž výtěžek směřuje přímo do postižených míst na Ukrajině. Přiváží také rodiny a děti utíkající před válkou do ČR.

Rada Apoštolské církve zajišťuje informovanost jednotlivých pastorů.