SOS Tornádo

Ještě stále je potřeba vaše pomoc. Zima se blíží.

“I když snad už nevidíme  žádné střechy, které by byly zakryty jen plachtou, práce a problémů je na jižní Moravě stále hodně. S blížící se zimou roste úzkost lidí, strach, projevují se postraumatické stavy. Kromě materiální, finanční pomoci a práce, jsme v kontaktu s rodinami a poskytujeme jim pomoc pastorační – duchovní. Pomáháme, ale prosíme o pomoc i vás. “

Ivo Sysala, ředitel Diakonie Apoštolské církve

Pomáháme na Břeclavsku a Hodonínsku. Koordinujeme dobrovolníky. Vyslali jsme náš SOS tým a opravujeme domy konkrétním rodinám. Ze sbírky hradíme materiál a přispíváme postiženým rodinám na obnovu jejich domovů. Práci odvádí naši dobrovolníci z řad Apoštolské církve. V regionu operuje dlouhodobě naše středisko potravinové pomoci a působíme přímo v místě!

(English version below ⬇️)

POMÁHEJTE S NÁMI:

FINANČNÍ POMOC:

Finanční sbírka pro pomoc obětem – prosíme, přispějte na náš sbírkový účet „Tornádo“

číslo 2701665899 / 2010 (FIO banka), variabilní symbol 2406

IBAN: CZ1720100000002701665899

BIC kód (SWIFT) : FIOBCZPPXXX

Chcete-li potvrzení o daru pro daňové účely, napište nám na e-mailovou adresu ivo.sysala@apostolskacirkev.cz své jméno, příjmení, bydliště, datum narození a číslo účtu, ze kterého jste zaslali podporu.

DOBROVOLNÍCI:

Hledáme 2 skupiny dobrovolníků:

1) Dobrovolníky na pomocné práce

odklízení sutin, přenášení materiálu, pomocníky tesařů, klempířů, zedníků apod. – okamžitá pomoc
Vy můžete vyrazit HNED.

Přes mnohé rozporuplné informace, vaše pomoc je v tyto dny stále žádoucí. Je ale potřeba dodržovat několik pravidel:

• Ideální je naplnit jedno auto a zavolat našemu koordinátorovi Petru Bartošovi na tel. č. 731 504 303. Ten už vás nasměruje k potřebným rodinám či na některý z krizových štábů, kde bude vaše pomoc nejvíce vítaná
  • Nářadí většinou obdržíte na místě, ale pokud možno si raději vezměte vlastní (hrábě, lopaty, košťata).
  • Stravování a pitný režim jsou sice většinou zajištěny, ale není dobré na to spoléhat. Vezměte si raději i své.
  • Důležité je vzít si pořádnou pracovní obuv, pracovní rukavice a oblečení do každého počasí.
  • Pro ty, kdo mohou zůstat déle, je možno po dohodě zajistit přenocování. Opět konzultujte s koordinátorem Petrem Bartošem
2) Řemeslníky pro výjezdy našeho SOS týmu

Tento tým vysílá řemeslníky na konkrétní domluvené práce. Již jsme dokončili opravu podkroví u jedné rodiny s dvěma dětmi a nyní čekáme na stavební povolení pro novostavbu v Moravské Nové Vsi. Zde přišla rodina s pěti dětmi o celý dům.

Chcete jet společně s námi? Registrujte se tady:

O termínu výjezdu vás bude v předstihu informovat vedoucí SOS týmu Stašek Bocek.

POTRAVINOVÁ POMOC:

Odkaz s praktickými informacemi od Jihomoravského kraje a dalších organizací pro dobrovolníky zde: https://dobrovolnici.jmk.cz

Naše služba Nadosah – potravinová pomoc distribuuje v terénu potraviny potřebným.

Naším cílem je pomáhat dlouhodobě a vytrvat i ve chvílích, kdy první nadšené vlny dobrovolníků odjely.

Celou akci koordinuje vedení Diakonie Apoštolské círve, náš SOS tým s pomocí sborů Apoštolské církve v Břeclavi a Hodoníně.

Jižní Morava po tornádu a pomoc Diakonie Apoštolské církve: