Nadosah – potravinová pomoc

Distribuujeme potraviny a drogistické zboží mezi potřebné lidi. Pomáháme více než 1 200 potřebným lidem týdně v širším regionu Břeclavi, Hodonína a Nového Studence. Uživatelé naší služby jsou lidé v obtížné životní situaci, kteří nemají dost finančních prostředků ani na základní zajištění důstojného života, včetně právě potravin. Jedná se o seniory, samoživitele, vícedětné rodiny, dlouhodobě nezaměstnané ve vyšším věku a lidi v dluhové pasti.

V roce 2019 jsme rozdali více než 138 tun, v roce 2020 zhruba 60 tun potravin a v roce 2021 139 tun potravin.

Jak funguje Nadosah – potravinová pomoc

Potraviny přijímáme a distribuujeme 7 dní v týdnu.

Dary získáváme od obchodů, firem, fyzických osob, potravinových bank, ale také například pracovních kolektivů, které mezi sebou uspořádají sbírku. Klíčová je pro nás pomoc více než 30 dobrovolníků. Na práci dobrovolníků naše služba stojí a my jim moc děkujeme!

Pomáháme na Břeclavsku, Hodonínsku a Novostudenovsku

Máme tři centra dobrovolníků – v Břeclavi (840 klientů týdně, z toho 450 přímo v Břeclavi), v Hodoníně (106 klientů týdně) a v Novém Studenci (216 uživatelů týdně).

V regionu Břeclavska obsluhujeme: Břeclav, Lanžhot, Velké Bílovice, Ladná, Moravský Žižkov, Hodonín, Božice, Vlkov, Mor. Krumlov, Rybníky, Řeznovice, Brno, Tavíkovice, Moravská Nová Ves, Hrušky, Hustopeče, Němčičky, Horní Bojanovice, Šakvice, Nikolčice, Bořetice, Kobylí, Popice, Šitbořice, Lužice, Mikulčice a Znojmo.

Na Novostudenovsku působíme v obcích: Chotěboř, Ždírec nad Doubravou, Nové Ransko, Možděnice, Nový Studenec, Horní Studenec, Hlinsko, Třemošnice, Modletín, Přibyslav.

Potraviny poskytujeme konečným příjemcům a spolupracujeme s místními organizacemi, které pomoc distribuují svým klientům: Práh jižní Morava, z.ú., Spolek neslyšících Břeclav z.s., IQ Roma servis, z.s., město Břeclav, Technické služby města Břeclav

Zapojte se do potravinové pomoci

Staňte se dobrovolníkem: Trvale přijímáme dobrovolníky na odvoz a distribuci potravin – na rozsahu vaší pomoci se určitě dokážeme domluvit.

Potřebuji potravinovou pomoc

Jste v obtížené životní situaci a žijete v regionu Břeclavska nebo Nového Studence? Ozvěte se nám a poradíme vám, jak dále postupovat. Kontakt níže.

Děkujeme

Naším největším dárcem je hypermarket Tesco v Břeclavi, které nám věnuje nejen trvanlivé a čerstvé potraviny, ale také jsme v něm mohli instalovat tzv. FoodBox. Do něj mohou zákazníci Tesca darovat trvanlivé potraviny.

Dary získáváme také od Albert hypermarket Břeclav, Albert supermarket Břeclav, Albert hypermarket Hodonín.

Jsme rádi, že obchody tímto brání plýtvání potravinami a jejich zbytečné likvidaci. Přímo od nich dodáváme přebytečné ovoce, zeleninu a pečivo rovnou k potřebným lidem.

Děkujeme také Potravinové bance pro Brno a Jihomoravský kraj  a Potravinové bance Vysočina .

Za finanční podporu v roce 2022 děkujeme městu Břeclav a pevně věříme, že se znovu podaří získat podporu i měst Lanžhot a Velké Bílovice.

Za podporu v roce 2021 děkujeme Městskému úřadu Břeclav, Městskému úřadu Velké Bílovice, Městskému úřadu Lanžhot, společnosti Agrotec Hustopeče a všem individuálním dárcům.

Kontakt Nadosah – potravinová pomoc:

Petr Bartoš, vedoucí střediska a dobrovolník

e-mail: petr.bartos@apostolskacirkev.cz

telefon: 731504303

číslo účtu: 2901526578/2010

korespondenční adresa: Nadosah – potravinová pomoc, Tylova 6, Břeclav, 691 41

Toto středisko má vlastní Facebook: www.facebook.com/NADOSAHbv