Nadosah – potravinová pomoc

Distribuujeme potraviny a drogistické zboží mezi potřebné lidi. Pomáháme zhruba 875 lidem týdně v širším regionu Břeclavi a Nového Studence. Jsou to lidé v obtížné životní situaci, kteří nemají dost finančních prostředků ani na základní zajištění důstojného života, včetně právě potravin. Často se jedná o seniory, samoživitele, vícedětné rodiny, dlouhodobě nezaměstnané ve vyšším věku a lidi v dluhové pasti.

V roce 2019 jsme rozdali více než 81 tun a v roce 2020 zhruba 60 tun potravin. Snížení bohužel způsobilo náročné období covidu.

Jak funguje Nadosah – potravinová pomoc

Potraviny přijímáme a distribuujeme 7 dní v týdnu.

Dary získáváme od obchodů, firem, fyzických osob, potravinových bank, ale také například pracovních kolektivů, které mezi sebou uspořádají sbírku. Klíčová je pro nás pomoc asi 20 dobrovolníků, na jejichž práci celá naše služba stojí.

Pomáháme na Břeclavsku a Novostudenovsku

Máme dvě pobočky – v Břeclavi a v Novém Studenci a obsluhujeme region Břeclavska – Břeclav, Velké Bílovice, Lanžhot, Podivín, Mutěnice, Velké Pavlovice, Moravský Žižkov,  Božice, Vlkov, Brno, Moravský Krumlov, Rybníky, Řeznovice, Tavíkovice, Nový Studenec (okres Havlíčkův Brod) a Třemošnice (okres Chrudim).

Potraviny poskytujeme konečným příjemcům a spolupracujeme s místními organizacemi, které pomoc distribuují svým klientům:

Práh jižní Morava, z.ú.

Spolek neslyšících Břeclav z.s.

Oblastní charita Břeclav – Charita Česká republika

IQ Roma servis, z.s.

město Břeclav

Zapojte se do potravinové pomoci

Staňte se dobrovolníkem: Trvale přijímáme dobrovolníky na odvoz a distribuci potravin – na rozsahu vaší pomoci se určitě dokážeme domluvit.

Potřebuji potravinovou pomoc

Jste v obtížené životní situaci a žijete v regionu Břeclavska nebo Nového Studence? Ozvěte se nám a poradíme vám, jak dále postupovat. Kontakt níže.

Děkujeme

Naším největším dárcem je hypermarket Tesco v Břeclavi, které nám věnuje nejen trvanlivé a čerstvé potraviny, ale také jsme v něm mohli instalovat tzv. FoodBox. Do něj mohou zákazníci Tesca darovat trvanlivé potraviny.

Dary získáváme také od Albert hypermarket Břeclav, Albert supermarket Břeclav, Albert hypermarket Hodonín.

Jsme rádi, že obchody tímto brání plýtvání potravinami a jejich zbytečné likvidaci. Přímo od nich dodáváme přebytečné ovoce, zeleninu a pečivo rovnou k potřebným lidem.

Děkujeme také Potravinové bance pro Brno a Jihomoravský kraj  a Potravinové bance Vysočina .

Za finanční podporu v roce 2021 děkujeme Městskému úřadu Břeclav, Městskému úřadu Velké Bílovice, Městskému úřadu Lanžhot a všem individuálním dárcům.

Kontakt Nadosah – potravinová pomoc:

Petr Bartoš, vedoucí střediska a dobrovolník

e-mail: petr.bartos@apostolskacirkev.cz

telefon: 731504303

číslo účtu: 2901526578/2010

korespondenční adresa: Nadosah – potravinová pomoc, Tylova 6, Břeclav, 691 41

Toto středisko má vlastní Facebook: www.facebook.com/NADOSAHbv