Tato stránka je pravidelně aktualizována a na uvedené informace se můžete spolehnout. Poslední aktualizace: pátek 30. 7. 2021, 21:00 hodin

Pomáháme na Břeclavsku a Hodonínsku. Koordinujeme dobrovolníky. Vyslali jsme náš SOS tým a opravujeme domy konkrétním rodinám. Ze sbírky hradíme materiál. Práci odvádí naši dobrovolníci z řad Apoštolské církve. V regionu operuje dlouhodobě naše středisko potravinové pomoci a působíme přímo v místě!

(English version below ⬇️)

POMÁHEJTE S NÁMI:

FINANČNÍ POMOC:

Finanční sbírka pro pomoc obětem – prosíme, přispějte na náš nově zřízený sbírkový účet „Tornádo“ číslo 2701665899 / 2010 (FIO banka), variabilní symbol 2406

IBAN: CZ1720100000002701665899

BIC kód (SWIFT) : FIOBCZPPXXX

Chcete-li potvrzení o daru pro daňové účely, napište nám do e-mailu ivo.sysala@apostolskacirkev.cz své jméno, příjmení, bydliště, datum narození, číslo účtu, ze kterého jste zaslali podporu.

DOBROVOLNÍCI:

Hledáme 2 skupiny dobrovolníků:

1) Dobrovolníci na odklízení sutin, nošení materiálu, opravy střech a opravy domů – okamžitá pomoc
Vy můžete vyrazit HNED.

Přes mnohé rozporuplné informace, vaše pomoc je v tyto dny stále žádoucí. Je ale potřeba dodržovat několik pravidel:

• Ideální je naplnit jedno auto a dojet ke kulturnímu domu v Hodoníně (Horní Valy 6). Zde sídlí krizový štáb a dostanete informaci, kde je potřeba pomoci.
  • Nářadí většinou obdržíte na místě, ale pokud možno si raději vezměte vlastní (hrábě, lopaty, košťata).
  • Stravování a pitný režim jsou sice většinou zajištěny, ale není dobré na to spoléhat. Vezměte si raději i své.
  • Důležité je vzít si pořádnou pracovní obuv, pracovní rukavice, opalovací krém, ochranu hlavy proti slunci.
  • Pro ty, kdo mohou zůstat déle, zajistí Břeclavský sbor a Hodonínský sbor ubytování, hygienické zázemí a potraviny. V tom případě se spojte přímo s vedením břeclavského sboru: Karel Káňa tel: 736 472 153 nebo hodonínského sboru: Bohun Cupal, telefon 739 584 095.

2) Řemeslníky pro výjezdy našeho SOS týmu

Naším cílem je oprava domu v Moravské Nové Vsi, kde rodině s dvěma dětmi uletěla střecha. Další výjezd na toto místo bude 3. a 4. srpna. Dále čekáme na stavební povolení dvou nových domů, které budeme stavět pro rodiny, které přišly o dům úplně.

Chcete jet společně s námi? Registrujte se tady:

O termínu výjezdu vás bude v předstihu informovat vedoucí SOS týmu Stašek Bocek.

POTRAVINOVÁ POMOC:

Odkaz s praktickými informacemi od Jihomoravského kraje a dalších organizací pro dobrovolníky zde: https://dobrovolnici.jmk.cz

Naše služba Nadosah – potravinová pomoc distribuuje v terénu potraviny potřebným.

Naším cílem je pomáhat dlouhodobě a vytrvat i ve chvílích, kdy první nadšené vlny dobrovolníků odjely.

Celou akci koordinuje vedení Diakonie Apoštolské círve, náš SOS tým s pomocí sborů Apoštolské církve v Břeclavi a Hodoníně.

English version:

Diaconia  of the Apostolic Church Diaconia (Diakonie Apoštolské církve) helps in the Břeclav and Hodonín regions destroyed by a tornado. Our food aid center has been operating in the region for a long time and we operate directly on site! We monitor the needs of specific people and coordinate assistance.

HELP WITH US:

FINANCIAL HELP:

Financial collection to help victims – please donate to our newly established collection account „Tornado“ number 2701665899/2010 (FIO bank), variable symbol 2406.

IBAN: CZ1720100000002701665899

BIC kód (SWIFT) : FIOBCZPPXXX

VOLUNTEERS:

We work with volunteers for our SOS team. Many thanks for their the help!

FOOD AID:

Our service Nadosah – food aid distributes food to the needy in the field.

The whole event is coordinated by the management of the Diaconia of the Apostolic Church, the Apostolic Church and our SOS team, which has been operating since 2020.

Sleduj aktuální informace o projektech Diakonie také na sociálních sítích.